Αίγυπτος: Συνάντηση των προέδρων Αιγύπτου και Γαλλίας για τις εντάσεις στη Μεσόγειο


Φωτό αρχείου

Δεκέμβριος 4, 2020. 22:07

 

Ο Πρόεδρος  Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν στο Παλάτι των Ηλυσίων την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης, η οποία έρχεται σε μια στιγμή που στον κόσμο γίνονται σημαντικές αλλαγές, όπως σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.


Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τις περιφερειακές κρίσεις, ιδίως τις εντάσεις στη Μεσόγειο που σχετίζονται με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, σύμφωνα με γαλλικά μέσα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανέφερε επικαλούμενη πηγή στο Παλάτι των Ηλυσίων ότι η επίσκεψη αυτή, η οποία πραγματοποιείται μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Αίγυπτο τον Ιανουάριο του 2019, στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Παρισιού και Καΐρου, του στρατηγικού και απαραίτητου εταίρου για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Σίσι θα δεχτεί τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν,
​​ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Κάιρο για να ηρεμήσει τη διαμάχη που προκλήθηκε από τη δημοσίευση των επιθετικών κινούμενων σχεδίων στον γαλλικό τύπο.

Η γαλλική εφημερίδα, La Tribune, επιβεβαίωσε ότι ο Λε Ντριάν είχε προετοιμαστεί για την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κάιρο στις 8 Νοεμβρίου, καθώς ο ίδιος εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Αιγύπτου και Γαλλίας εδώ και χρόνια και οι συναντήσεις του με τον Σίσι και τον υπουργό Εξωτερικών Σαμέχ Σουκρί  χαρακτηρίζονται από μια ατμόσφαιρα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.


Ο Αλ Σίσι θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, η οποία θα μοιραστεί τις συναντήσεις του με τον Μακρόν και ανώτερους Γάλλους αξιωματούχους.

Οι συζητήσεις αναμένεται να αφορούν τη διμερή συνεργασία, περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τις πρόσφατες εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, τις κρίσεις της Λιβύης και της Συρίας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς και την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή. Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr