Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Ο Τραμπ κατηγορεί την Αίγυπτο ότι με αμερικανικά χρήματα αγοράζει ρωσικά όπλα


Δεκέμβριος 23, 2020. 18:12

 Την Τρίτη το απόγευμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απέρριψε το πακέτο οικονομικών κινήτρων ύψους περίπου 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο, χαρακτηρίζοντάς το ως "επαίσχυντο", ζητώντας ιδιαίτερα αύξηση του ποσού των βοηθημάτων που διατίθενται σε οικογένειες, σημειώνοντας ότι μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού διατίθεται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, για την οποία επεσήμανε ότι σκόπιμα αγοράζει ρωσικά όπλα».

Ο Τραμπ σε ένα βίντεο κλιπ μέσω του Twitter για εγκεκριμένο σχέδιο δήλωσε ότι «δεν έχει μελετηθεί πολύ καλά» και πρόσθεσε ότι το πακέτο πιο πολύ αναφέρεται σε αμερικανική βοήθεια σε άλλες χώρες παρά στην οικονομία της χώρας που χτυπήθηκε από τον Covid-19.


Ο Τραμπ ανέφερε: «Αυτό το πακέτο περιλαμβάνει 85,5 εκατομμύρια δολάρια σε ενίσχυση για την Καμπότζη, 134 εκατομμύρια δολάρια για τη Βιρμανία και 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια για την Αίγυπτο και τον αιγυπτιακό στρατό, οι τελευταίοι θα πάνε να αγοράσουν στρατιωτικό εξοπλισμό αποκλειστικά από τη Ρωσία».

Πρόσθεσε ότι το πακέτο διαθέτει επίσης 25 εκατομμύρια δολάρια για δημοκρατική ανάπτυξη και σεξουαλική ισότητα στο Πακιστάν, επιπλέον «505 εκατομμύρια δολάρια για το Μπελίζ, την Κόστα Ρίκα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, τη Νικαράγουα και τον Παναμά».

Ο Τραμπ σημείωσε την ανάγκη χορήγησης βοήθειας σε επιχειρήσεις που έκλεισαν εν μέσω των μέτρων εμπάργκο.

«Καλώ το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία μικρό ποσό των 600 $ σε 2.000 $ ή 4.000 $ για οποιοδήποτε  αμερικανικό ζευγάρι. Καλώ επίσης το Κογκρέσο να απαλλαγεί από τα περιττά και ακριβά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου».
Arab News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr