Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας δήλωσε ότι τα ρωσικά ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου δεν λειτούργησαν


Δεκέμβριος 6, 2020. 19:44

 

Τα συστήματα ηλεκτρονικών πολέμων που αγοράστηκαν το 2017 δεν λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Καραμπάχ, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν στις 5 Δεκεμβρίου στην ομιλία του προς το έθνος.

 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του ότι οι αρχές «δεν έκλεισαν τον ουρανό», ο Pashinyan είπε ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, σχεδιασμένα, μεταξύ άλλων, για την καταπολέμηση των UAV του εχθρού, απλά δεν λειτουργούσαν στο Καραμπάχ.

 

«Ο ουρανός ήταν «ανεξέλεγκτος», κυρίες και κύριοι, γιατί το 2017 αγοράσατε συστήματα για τον Αρμενικό στρατό δίνοντας 42 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία, όπως αποδείχθηκε, απλά δεν λειτουργούν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αντίθεση με τα «μη λειτουργικά» ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου, τα συστήματα αεροπορικής άμυνας της Osa-AK έδειξαν την αποτελεσματικότητά τους, καταστρέφοντας μεγάλο αριθμό στόχων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Pashinyan δήλωσε επίσης ότι στα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, ό, τι ήταν δυνατό αγοράστηκε - συστήματα άμυνας αέρα, αεροσκάφη, πολυβόλα, φυσίγγια κ.λπ.

 

«Ναι, έπρεπε να αγοράσουμε ό, τι δεν έχει αγοραστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Ναι, δεν το έχουμε κάνει σε δύο χρόνια, αλλά γιατί δεν το κάνατε σε 18-20 χρόνια; Όμως, πώς καταφέρατε να αγοράσετε νησιά, αρχοντικά, σπίτια στο εξωτερικό, να εξοικονομήσετε χρήματα σε ελβετικές τράπεζες;»  -  είπε ο Πασινιάν κατηγορώντας την αντιπολίτευση.

 

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου του Καραμπάχ, ο στρατός του Αρτσάχ υπέστη σημαντικές απώλειες από τα εχθρικά UAV, τα οποία πραγματοποίησαν ακριβείς επιθέσεις σε θωρακισμένα οχήματα και σε μονάδες του στρατού. Το Αρμενικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι περισσότεροι από 200 UAV του Αζερμπαϊτζάν καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Defense Arabic,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr