Η Τυνησία αγοράζει τρία τουρκικά εξοπλισμένα drone Anka


Δεκέμβριος 14, 2020. 15:34

Η Τυνησία πρόκειται να λάβει τρία μαχητικά drone Anka (Phoenix) από την Τουρκική Αεροδιαστημική  Βιομηχανία (TAI), βάσει συμφωνίας 80 εκατομμυρίων δολαρίων που υπεγράφη πρόσφατα.

Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά από διετείς διαπραγματεύσεις που περιλαμβάνουν την αξία της σύμβασης και τη διαδικασία κατάρτισης. 

Περιλαμβάνει την προμήθεια τριών Drone Anka και συστημάτων ελέγχου εδάφους στην Πολεμική Αεροπορία της Τυνησίας, καθώς και εκπαίδευση 52 πιλότων και προσωπικού συντήρησης, ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  η τουρκική  «Exim bank» θα χρηματοδοτήσει το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Τυνησία κοιτάζει το Anka-S μεσαίου υψομέτρου, μακράς αντοχής (MALE), το πρώτο drone που αναπτύχθηκε για τον τουρκικό στρατό.

Η Τυνησία αγόρασε επίσης τουρκικά θωρακισμένα οχήματα πολλαπλών χρήσεων BMC (MPAV) φέτος.



Το TAI Anka εντάχθηκε για πρώτη φορά στον εξοπλισμό του τουρκικού στρατού το 2016 μετά από επιτυχή δοκιμή ενός πρωτοτύπου το 2013.

Η σύνθετη δομή του Anka ενσωματώνει έναν τοπικά ανεπτυγμένο, πλήρως αυτόνομο υπολογιστή ελέγχου πτήσης για την παροχή αυτόνομης πλοήγησης σημείου και ελέγχου πτήσης. 

Το αυτόνομο σύστημα επιτρέπει επίσης στο UAV να επιστρέψει αυτόματα στην προκαθορισμένη θέση σε περίπτωση απώλειας επικοινωνίας με το σταθμό ελέγχου εδάφους.

Το συνθετικό ραντάρ διαφράγματος (SAR), ένα αντίστροφο SAR (ISAR) και ένα ραντάρ δείκτη κίνησης εδάφους επί του UAV χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση, αναγνώριση και παρακολούθηση σταθερών ή κινούμενων στόχων εδάφους.

Η παραλλαγή Anka-S διαθέτει μια τροποποιημένη δομή ραδιοσώματος που ενσωματώνει μια υψηλής ισχύος κεραία δορυφορικής επικοινωνίας Viasat VR-18C, η οποία παρέχει ασφαλείς, υψηλής ταχύτητας, πέρα ​​από οπτικές επικοινωνίες οπτικές γωνίες.

Με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 200 κιλών, η πλατφόρμα Anka-S μπορεί να φέρει μια σειρά ωφέλιμων φορτίων για συγκεκριμένες αποστολές.

Το Anka-S διαθέτει δύο σταθμούς όπλων, οι οποίοι μπορούν να μεταφέρουν όπλα όπως ο εκτοξευτής πυραύλων του Roketsan 'Smart Micro Munition' και ο πύραυλος 'Cirit 2,75' ιντσών με καθοδήγηση για την καταστροφή ελαφρών θωρακισμένων οχημάτων, προσωπικού, στρατιωτικών καταφυγίων και επίγειων ραντάρ.

Turk Press

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr