Σκόπια: Εκπρόσωπος της κυβέρνησης επισκέπτεται τη Σόφια για επανέναρξη των συνομιλιών


Ιανουάριος 11, 2021. 09:11. Ελλάδα.

Ο ειδικός εκπρόσωπος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τις σχέσεις με τη Βουλγαρία, Βλάντο Μπουκόφσκι, θα κάνει μια νέα προσπάθεια αναζωογόνησης των συνομιλιών με τη Σόφια, όπου αναμένεται να φθάσει σήμερα, Δευτέρα, όπως ανέφερε το Κανάλ 5 των Σκοπίων.

Ο Μπουκόφσκι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εκπροσώπους του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη Συνθήκη Καλής Γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ένα σχέδιο δράσης ή ο λεγόμενος χάρτης πορείας για την εφαρμογή της Συνθήκης θα τεθεί στο τραπέζι, το οποίο είναι ένα από τα τρία κύρια αιτήματα της Σόφιας.

Ανάλογα με την πρόοδο στον συντονισμό του κειμένου με τη βουλγαρική πλευρά, είναι πιθανό ο Μπουτσκόφσκι να συναντηθεί με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και την Υπουργό Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχαρίεβα.

Ο Μπουκόφσκι επιβεβαίωσε στο Κανάλ 5 ότι η επικοινωνία με τη Βουλγαρία εντείνεται, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Την Τρίτη ή την Τετάρτη, θα συναντηθεί επίσης με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα, επίσης, με το βουλγαρικό Dnes:

«Με αυτόν τον τρόπο, η εμπιστοσύνη θα αποκατασταθεί τόσο για την ίδια τη Συνθήκη όσο και στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών για να ξεπεραστούν οι διαφορές».

Προστίθεται ότι κατά την προσεχή περίοδο, ο Ειδικός Εκπρόσωπος Βλάντο Μπουκόφσκι αναμένεται να έχει συχνά ταξίδια μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr