Διαδηλώσεις και συγκρούσεις στην Τυνησία

 


Νυχτερινές συγκρούσεις στην Τυνησία μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας μερικές ημέρες μετά τη δέκατη επέτειο της επανάστασης

 

Ιανουάριος 19, 2021. 21:59. Ελλάδα.



Λίγες μέρες πέρασαν από τη δέκατη επέτειο της επανάστασης της Τυνησίας και η χώρα γνώρισε νυχτερινές διαδηλώσεις, στην πρωτεύουσα Τύνιδα, και σε άλλες πόλεις, οι οποίες συνεχίστηκαν για τρεις ημέρες.

Στη διάρκεια αυτών των αναταραχών διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία, η οποία συνέλαβε περισσότερα από 600 άτομα.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν έφηβοι και νέοι και τους κατηγόρησαν ότι παραβίασαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού και προκάλεσαν καταστροφές σε δημόσια κτήρια.

Ωστόσο, οι παρατηρητές πιστεύουν ότι αυτές οι διαμαρτυρίες αντικατοπτρίζουν την επιδείνωση της λαϊκής οργής, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τα επιτεύγματα της επανάστασης της Τυνησίας (Αραβική Άνοιξη), δέκα χρόνια μετά, εν μέσω συνομιλίας ότι το μόνο επίτευγμα που έφερε ήταν οι κοινωνικές ελευθερίες, ενώ Οι περισσότεροι Τυνήσιοι έχουν επιτύχει ελάχιστα ή καθόλου σημαντικά κέρδη εν μέσω της αυξανόμενης λαϊκής οργής από τη χρόνια ανεργία και την επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών.

Και ενώ οι ακτιβιστές της Αραβικής Άνοιξης πιστεύουν ότι η επανάσταση της Τυνησίας έχει διαφύγει μέχρι στιγμής από την προσπάθεια ακύρωσής της, ανησυχούν για την επιβίωσή της, υπό το φως των συνεχιζόμενων προσπαθειών της αντεπανάστασης να την στοχεύσει, από μέσα και με την υποστήριξη περιφερειακών δυνάμεων.

BBC

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr