Λιβύη: Κατόπιν πρόσκλησης, ο Ακίλα Σαλέχ σε διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι


Ιανουάριος 11, 2021. 20:12 – Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, Σύμβουλος,  Ακίλα Σαλέχ, έφτασε στη γαλλική πρωτεύουσα, Παρίσι, το απόγευμα της Δευτέρας, επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Λιβύης, για να συναντήσει ορισμένους αξιωματούχους και να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, όπως σημειώνει Σπούτνικ στην αραβική.

Ο σύμβουλος των ΜΜΕ για τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ αλ Σάφι δήλωσε ότι «Ο Σαλέχ έφθασε τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, Παρίσι, για να συναντηθεί με μια σειρά από προσωπικότητες μετά από πρόσκληση του γαλλικού κοινοβουλίου, όπου η επίσκεψη θα διαρκέσει δύο ημέρες.

Πρόσθεσε ότι η «αντιπροσωπεία με επικεφαλής των Ακίλα Σαλέχ αποτελείται από αρκετούς εκπροσώπους του κοινοβουλίου της Λιβύης» και εξήγησε ότι «η επίσκεψη στοχεύει να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στον πολιτικό διάλογο και να μιλήσουν για τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης, Αμπντολάχ, επιβεβαίωσε την επίσκεψη, λέγοντας ότι ήρθε «μετά από επίσημη πρόσκληση για διήμερη επίσκεψη εργασίας».

Η Γαλλία, από το 2011, ήταν σημαντικός παράγοντας στην κρίση της Λιβύης  κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Νικολά Σαρκοζί εκείνη την εποχή, όπου κατεδαφίστηκε το καθεστώς του συνταγματάρχη  Μουαμάρ Καντάφι, σε συνεργασία με διάφορες δυτικές και περιφερειακές χώρες.

Έκτοτε, η Γαλλία  δεν έχει απομακρυνθεί διπλωματικά ή από τη Λιβύη και έχει φιλοξενήσει αρκετές φορές συναντήσεις και διασκέψεις μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών της Λιβύης προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την επίλυση της πολιτικής κρίσης.

Εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη Λιβύη και ότι προτεραιότητα είναι η εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στις 23 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει την αποχώρηση ξένων δυνάμεων και ξένων μισθοφόρων και την ολοκλήρωση της πολιτικής διαδικασίας υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr