Η Βουλγαρία χορήγησε άσυλο σε Ρώσο αντιφρονούντα


Ιανουάριος 7, 2021. 09:02

Η Βουλγαρία έχει χορηγήσει άσυλο στον Ρώσο αντιφρονούντα Ευγένι Τσουπόφ, εθελοντή στο Ταμείο κατά της Διαφθοράς του δηλητηριασμένου Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφερε το «Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη».

Τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κρατική υπηρεσία για τους πρόσφυγες του χορήγησε το καθεστώς του πρόσφυγα.

Η σύζυγος του Τσουπόφ και τα τέσσερα παιδιά τους θα μπορούν να μείνουν μαζί του.

Ο αντιφρονών βρίσκεται στη Βουλγαρία με την οικογένειά του για περισσότερο από ένα χρόνο - ζήτησε προστασία επειδή πιστεύοντας ότι δεν είναι ασφαλής στην πατρίδα του.

 Ο 41χρονος δάσκαλος Αγγλικών διαχειρίζεται ένα blog στο οποίο επικρίνει τις ρωσικές τοπικές αρχές και συμμετέχει ενεργά σε δημόσιες δραστηριότητες.

Το 2015, δημιούργησε ένα κίνημα που επικεντρώνεται στα προβλήματα μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές της Μόσχας. Συμμετείχε ενεργά στην εκστρατεία ακτιβιστών της αντιπολίτευσης για τις εκλογές του τοπικού κοινοβουλίου - της Μόσχας,  Δούμα. 

Τον Σεπτέμβριο η Βουλγαρία είχε αρνηθεί να του παραχωρήσει πολιτικό άσυλο. Τότε ο Τσουπόφ είχε αντιδράσει επισημαίνοντας ότι η Βουλγαρία δεν ήθελε να χαλάσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, αφού σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και τη Συμφωνία του Δουβλίνου, αυτός και οι συγγενείς του είχαν τα απαιτούμενα κριτήρια για την παροχή πολιτικού ασύλου.

Βουλγαρικά Νέα

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr