Κοσσυφοπέδιο: Το δημοψήφισμα για ένωση με την Αλβανία και οι σερβικές αντιδράσεις



Ιανουάριος 19, 2021. 19:10 Ελλάδα

Ο αρχηγός της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι,  , αντέδρασε σήμερα στο λογαριασμό του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης στη δήλωση του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτστιτς ότι «ο Χαραντινάι είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος  και όσο ενεργεί εναντίον της Σερβίας και του προέδρου της,  το Κοσσυφοπέδιο βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Χαραντινάι σχετικά με δημοψήφισμα για την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων με την Αλβανία, ο Βούτσιτς δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Χαραντινάι ήταν επικίνδυνος άνθρωπος και ότι η «Μεγάλη Αλβανία» θα αποτελούσε απειλή για όλους και είπε ότι η Σερβία θα δώσει επαρκή απάντηση σε αυτό.



Ο Χαραντινάι έγραψε στη σελίδα του ότι δεν φοβάται τίποτε γιατί «εάν το Βελιγράδι αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα το 2025 για ένωση με την Αλβανία».

Το Κοσσυφοπέδιο αναζητά μόνο αυτό που του ανήκει - έγραψε ο Haradinaj προσθέτοντας:  με την υστερική  ρητορική δεν θα μας εμποδίσετε να ορίσουμε το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου. Η Πρίστινα θα συνεχίσει την πορεία της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στον ΟΗΕ.

Srpska Info, New Bomb, ABCNews,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr