Τα ΗΑΕ χαιρετίζουν την απόφαση της Ουάσιγκτον να θεωρήσει την Χούθι τρομοκρατική οργάνωση

Υποστηρικτές των Χούθι χορεύουν τον παραδοσιακό «Μπαράα» στη Σαναά

 

Ιανουάριος 11, 2021. 18:59. Ελλάδα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χαιρέτισαν την απόφαση των ΗΠΑ να καθορίσουν την πολιτοφυλακή  Χούθι της Υεμένης, ως τρομοκρατική οργάνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ,  Ανουάρ Γκαργκάς , δήλωσε ότι η χώρα του χαιρετίζει την απόφαση, η οποία περιλαμβάνει την ένταξη των ηγετών της πολιτοφυλακής στους καταλόγους της τρομοκρατίας, όπως σημειώσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι το πραξικόπημα της πολιτοφυλακής  Χούθι εναντίον του κράτους, των θεσμών και της κοινωνίας της Υεμένης προκάλεσε βία και χάος και οδήγησε στην τραγική επιδείνωση  ανθρωπιστικής της κατάστασης στην αδελφική Υεμένη.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον καθορισμό της πολιτοφυλακής Χούθι που υποστηρίζεται από το Ιράν ως ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είπε ότι θα ενημερώσουμε το Κογκρέσο για την πρόθεση να οριστούν οι Χούτι ως ξένη τρομοκρατική οργάνωση.

Akhbar al Aan

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr