Από την κοινοπραξία MBDA θα οπλιστούν τα νέα ελληνικά Rafale


Ιανουάριος 26, 2021. 19:13

Ο υποπτέραχος (ε.α.) Θεόδωρος Λάγιος, Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών στο Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδος και ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας πυραυλικών συστημάτων MBDA με έδρα στη Λε Πλεσί-Ρομπενσόν - Γαλλία, υπέγραψε σήμερα (χθες) σύμβαση προμήθειας των εξοπλισμών των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale που προορίζονται για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρει ιταλικός ιστότοπος που ασχολείται με την Άμυνα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία της Γαλλίδας Υπουργού των Ενόπλων Δυνάμεων, Φλωράνς Παρλί και του Έλληνα Υπουργού Άμυνας, Νικολάου Παναγιωτόπουλου.

Τα όπλα του νέου αεροσκάφους θα επωφεληθούν από την ισχυρή ομοιότητα με αυτά των Mirage 2000 και Mirage 2000-5 που βρίσκονται σε υπηρεσία στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

 Έτσι, το Rafale θα οπλιστεί με πυραύλους κρουζ SCALP , AM39 Exocet αντιπλοιικών πυραύλων και πυραύλους αέρος αέρος MICA  πολλαπλών αποστολών.

 Επιπλέον, η MBDA θα προμηθεύσει επίσης Meteor πέρα από οπτικούς πυραύλους αέρος αέρος.

Ο Eric Béranger, Διευθύνων Σύμβουλος της MBDA, δήλωσε:

 «Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας υποδηλώνει μια νέα σελίδα στη σχέση μας με την Ελλάδα, την οποία είχαμε για πάνω από μισό αιώνα. Η χώρα ήταν ο πρώτος πραγματικός πελάτης του πυραύλου Exocet το 1968, δείχνοντας μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτήν και στις εταιρείες που προηγήθηκαν. Αυτή η εκτίμηση έχει ανανεωθεί με τα χρόνια και εξακολουθεί να ανανεώνεται σήμερα. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να συνεχίσουμε να διατηρούμε αυτήν την εκτίμηση». 

Difesa Online

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr