Πρόεδρος αλβανοτσάμηδων: «Ο Ράμα θα αφαιρέσει την ‘τσαμουριά’ από τα σχολικά βιβλία»


Φεβρουάριος 28, 2021. 18:18. Ελλάδα.

Τίρανα.

Μέσα στο προεκλογικό κλίμα στη χώρα, ο επικεφαλής του Κόμματος της Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας – PDIU,  Σπετίμ Ιντρίζι παραβρέθηκε σε συνάντηση των μελών της πατριωτικής ένωσης «Τσαμουριά» στο Φίερ.

Ο Ιντρίζι επιτέθηκε στην πολιτική του πρωθυπουργού Έντι Ράμα τονίζοντας ότι «οι Αλβανοτσάμηδες δεν μπορούν να ανεχθούν τις οπλές της εξουσίας και όπως κάθε Αλβανός αισθάνεται προσβεβλημένος από την αντι-αλβανική πολιτική του πρωθυπουργού.

 

Θα εξισωθούν οι όροι: Βόρειος Ήπειρος και Τσαμουριά

 


«Ο Ράμα θέλει αφαιρέσει την «τσαμουριά» από τα βιβλία της ιστορίας γιατί αυτό  απαιτεί η ελληνική πλευρά. Επιδιώκει να εξισώσει την τσαμουριά με τον όρο ‘Βόρειος Ήπειρος’. Οπότε, όχι μόνο θα αφαιρεθεί η ταυτότητά μας, αλλά θα κόψουμε το ένα χέρι της αλβανικής εθνικής ταυτότητας», είπε.

Για τον Ιντρίζι ««δεν υπάρχει Αλβανός που δεν αισθάνεται αγανάκτηση όταν ο πρωθυπουργός μας, ως ο καλύτερος Έλληνας, πηγαίνει στην Ελλάδα δύο φορές και δεν απαιτεί την κατάργηση του Νόμου του Πολέμου». 

«Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μετά από 87 χρόνια, ενώ ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν αντιτίθεται σε αυτό, αλλά υποστηρίζει την Ελλάδα; Γιατί η αλβανική κυβέρνηση σιωπά για το θέμα της τσαμουριάς, που αποτελεί εθνική υποχρέωση; Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε την τσαμουριά , αλλά και  όλη την Αλβανία από μια στρατηγική που υποστηρίζεται από τους χρήσιμους ηλίθιους της Αθήνας στα Τίρανα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Syri, ABCNews,

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr