Σκόπια: Ο Μπουγιάρ Οσμάνι στη Σόφια για το "Σχέδιο Δράσης"


Φεβρουάριος 24, 2021. 18:22. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Μπουγιάρ Οσμάνι, φτάνει στη Σόφια σήμερα για μια αιφνιδιαστική επίσκεψη, η οποία αναμενόταν για τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με σχόλια πολιτικών στις δύο πρωτεύουσες.



Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργικού συμβουλίου της Βόρειας Μακεδονίας Ντούσκο Αρσόφσκι ανέφερε ότι ο Οσμάνι θα μιλήσει με τον ομόλογό του, την Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και την Υπουργό Εξωτερικών Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, και ότι το κύριο θέμα θα είναι το Σχέδιο Δράσης - ένα έγγραφο που θα συμβάλει στη μείωση της διμερούς έντασης.



Δεν είναι σαφές από τα λόγια του Αρσόφσκι εάν η Ζαχάριεβα και ο Οσμάνι θα σχολιάσουν τα αποτελέσματα της συνάντησής τους στα μέσα ενημέρωσης, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένονται περισσότερες πληροφορίες μετά την επιστροφή του υπουργού στη χώρα του. Επανέλαβε τη θέση των Σκοπίων ότι η συμφωνία βρίσκεται «στα τελικά στάδια».



Το εν λόγω σχέδιο δράσης, το οποίο καλύπτει πολλούς τομείς, θα πρέπει να υπογραφεί σε διακυβερνητική διάσκεψη (πρόκειται για ένα φόρουμ μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, όχι για την εκδήλωση που πρέπει να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ) . Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για το αν θα προγραμματιστεί σήμερα μια ημερομηνία για την εκδήλωση αυτή, όπως σημειώνει το βουλγαρικό «Ημερολόγιο».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr