Η Τουρκία κατακρίνει την Ελλάδα και τον FRONTEX για επιστροφές των μεταναστών που στέλνει…


Φεβρουάριος 28, 2021. 20:30. Ελλάδα.

Το τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην επιστροφή  των μεταναστών από την Τουρκία προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

«Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση και όλα τα στοιχεία που εμπλέκονται στις επιστροφές να θέσουν τέρμα στις επιστροφές, τη μεταχείριση κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ και τη συμφωνία της 18ης Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτήν την πρακτική, την οποία ακολουθεί και η Οργανισμός της Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής της Ευρωπαϊκής Ένωσης- FRONTEX:

«Η συστηματική παράνομη πρακτική που πραγματοποιεί η Ελλάδα, την οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ακολουθεί το FRONTEX συνεχίζεται εδώ και χρόνια. Περισσότεροι από 80 χιλιάδες μετανάστες επιστράφηκαν στη χώρα μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρακολουθήσει την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ στα κράτη μέλη βάσει της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», καταλήγει.

Yeni Akit

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr