Οι Βούλγαροι της Βόρειας Μακεδονίας ζητούν να ανοίξουν τα γιουγκοσλαβικά αρχεία των εκτελεστών του ‘45


Μάρτιος 12, 2021. 21:05. Ελλάδα.


   Το πολιτιστικό κέντρο Ιβάν Μιχαήλοφ στο Μοναστήρι/Μπίτολα, στο οποίο πρόεδρος είναι ο Λιούτσο Γκεοργκιέφσκι, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι,  στην οποία ζητά να μάθει πότε οι αρχές των Σκοπίων «θα ανοίξουν τα αρχεία της «УДБА»[κρατική ασφάλεια της Γιουγκοσλαβίας του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο] στη

 Βόρεια Μακεδονία και πότε θα ανοίξουν τα έγγραφα της γιουγκοσλαβικής κατοχής που σχετίζονται με καταστολές και βασανιστήρια εναντίον Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας από τα αιματηρά Χριστούγεννα του 1945 και μετά, όπως δημοσιεύει η βουλγαρική Mediapool.

“Θέλουμε να δούμε ποιοι είναι οι εκτελεστές του λαού μας στη Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε η επιστολή, την οποία υπογράφει ο Γκεοργκιέφσκι.

«Ως Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, έχετε καθήκον σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι διατήρησαν την εθνικότητά τους παρά τις δεκαετίες καταστολής και πίεσης.

Ενόψει της διατηρημένης κρατικής ιδεολογίας της Γιουγκο- Μακεδονίας, θα θέλαμε να σας θέσουμε δύο ερωτήσεις ως προέδρου όλων των πολιτών:

 

Θέλουμε να αναφερόμαστε στο Σύνταγμα ως λαός οικοδόμησης του κράτους και όχι ως μειονότητα

 

Γιατί δεν αναφερόμαστε στο Σύνταγμα της «δημοκρατικής» πατρίδας μας, ως κοινότητα ενώ 110.000 «Μακεδόνες», δήλωσαν προσωπικά και ελεύθερα ότι είναι Βούλγαροι μέσω του αιτήματος για βουλγαρική υπηκοότητα;

 Είμαστε ευγνώμονες στον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Οσμάνι, για την υποβολή αυτής της πρότασης, αλλά απορρίφθηκε, ακόμη και από εσάς. Το επιχείρημα ότι η Βουλγαρία δεν το ζήτησε, δηλαδή δεν έχεις τίποτα να το ανταλλάξεις. Τα δικαιώματά μας δεν μπορούν να παιχτούν σαν πόκερ.

Δεν περιμένουμε από τη Βουλγαρία να σας ζητήσει να μας συμπεριλάβετε στο Σύνταγμα. Αν δεν επιμένει η Βουλγαρία, επιμένουμε εμείς!!!  Εμείς, οι Μακεδονο- Βούλγαροι, δώσαμε στη «Μακεδονία» την ελευθερία. Της δώσαμε την Εξαρχία. Της δώσαμε τους γίγαντες του σλαβομακεδονικού αγώνα στο Ίλιντεν. Της δώσαμε τους Ντάμιαν Γκρούεφ, Γκότσε Ντέλτσεφ,  Χρίστο Αλεξαντρόφ, Τοντόρ Αλεξαντρόφ, Βάντσο Μιχαήλοφ. Δεν είμαστε μειονότητα και δεν θα είμαστε μειοψηφία, αλλά λαός οικοδόμησης του κράτους -  οι αυθεντικοί Μακεδόνες με βουλγαρικές ρίζες! Θέλουμε τη θέση μας στο Σύνταγμα και θα την πάρουμε.

 

Να ανοίξουν τα γιουγκοσλαβικά αρχεία να δούμε τους εκτελεστές!

 

Θα θέλαμε επίσης να σας ρωτήσουμε πότε, κύριε Πρόεδρε, θα ανοίξετε τα αρχεία της «УДБА» στη χώρα και πότε θα ζητήσετε το άνοιγμα των γιουγκοσλαβικών εγγράφων κατοχής που σχετίζονται με την καταστολή και τα βασανιστήρια των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας από τα αιματηρά Χριστούγεννα το 1945 και μετά. Θέλουμε να δούμε ποιοι είναι οι εκτελεστές του λαού μας στη Βόρεια Μακεδονία. Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει συγχώρεση !!! Θέλουμε τα ονόματα των δολοφόνων των Βουλγάρων από τους μαζικούς τάφους στο Βέλες, Ντέλτσεβο, Στιπ, Κουμάνοβο... σε κάθε πόλη της Βόρειας Μακεδονία.

Θέλουμε την αλήθεια για την Γκουλάγκ της Βόρειας Μακεδονίας που έχει κάνει τρομερά πράγματα σε εμάς τους Βούλγαρους.

Από τις απαντήσεις θα καταλάβουμε πόσο θάρρος έχετε και πόσο ειλικρινά επιθυμείτε ένα ευρωπαϊκό μέλλον για την μητέρα πατρίδα μας.



Mediapool

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr