Σκόπια: Το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας συνεδρίασε για τις στρατηγικές προμήθειες στο Στρατό


Μάρτιος 12, 2021. 20:33. Ελλάδα.

Σκόπια.

Το συμβούλιο ασφαλείας της Βόρειας Μακεδονίας συνήλθε σήμερα υπό την προεδρία του προέδρου της χώρας, Στέβο Πενταρόφσκι με μοναδικό θέμα τις «πληροφορίες για τις στρατηγικές προμήθειες στον Στρατό κατά την προσεχή περίοδο».

«Η σύνοδος εξέτασε τα έργα και τις δραστηριότητες για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των αμυντικών μέσων που παρέχονται από το Μακροπρόθεσμο Σχέδιο για την Ανάπτυξη των Αμυντικών Δυνατοτήτων 2019-2028, σύμφωνα με την ένταξη στο συλλογικό αμυντικό σύστημα του ΝΑΤΟ».

Ο υψηλότερος στρατηγικός στόχος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως το τριακοστό μέλος του ΝΑΤΟ είναι η συντονισμένη ανάπτυξη και διατήρηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της άμυνας. 

«Ο εξοπλισμός και ο εκσυγχρονισμός του στρατού επιτρέπει στο κράτος να προβάλλει και να προστατεύει τα ζωτικά του εθνικά συμφέροντα, ενισχύοντας έτσι τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική του θέση», ανέφερε η ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, χωρίς να αναφέρει στοιχεία της συζήτησης, όπως σημειώνουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Telma, Opserver,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr