Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Αλβανία: Υπεγράφη συμφωνία με τις ΗΠΑ που θα αλλάξει τη χώρα


Μάρτιος 12, 2021. 20:09. Ελλάδα.

Τίρανα.

«Η συνδυαστική ποικιλία ηλιακής, αιολικής ενέργειας και του υγροποιημένου φυσικού αερίου θα κάνει την Αλβανία σημαντικό εταίρο για αυτόν το τύπο της αλλαγής. Η ανάπτυξη των οικονομικών δεσμών μεταξύ Αλβανίας και ΗΠΑ είναι σημαντική, την θεωρώ ακρογωνιαίο λίθο!», δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ, Γιούρι Κιμ κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ

 Αλβανίας και ΗΠΑ, μέσω του Υπουργείου Υποδομών και Ενέργειας και της Exxon Mobil & Excelerate Energy, για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αμερική (LNG) στην Αλβανία.

Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει τη μετατροπή του Αυλώνα TPP με LNG, την κατασκευή ενός νέου τερματικού αεριοποίησης και τη διανομή του LNG, μετατρέποντας τον Αυλώνα σε περιφερειακό κόμβο υγροποιημένο αέριο.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, ήταν επίσης παρών ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για έργο του μέλλοντος. Ο Ράμα αξιολόγησε ως πολύ σημαντικό για την αλβανική οικονομία αυτό το έργο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου στο TPP Αυλώνα και είπε ότι αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη της Γιούρι Κιμ.

Sot

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr