Τουρκία: Δράση κατά του πυρηνικού σταθμού Ακκούγιου


βίντεο

 

Μάρτιος 12, 2021. 22:48. Ελλάδα.


Μερσίνα.

Δράση κατά του πυρηνικού σταθμού Ακκούγιου πραγματοποίησαν τα μέλη της Πλατφόρμας Αντιπυρηνικής Δράσης της Μερσίνας με αφορμή τη δέκατη επέτειο της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, η οποία εμποδίστηκε από την τουρκική χωροφυλακή.

Οι Τούρκοι περιβαλλοντολόγοι πήγαν στον πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Τουρκίας, αλλά ομάδες της χωροφυλακής δεν επέτρεψαν στα μέλη της οργάνωσης να πλησιάσουν την περιοχή του σταθμού παραγωγής ενέργειας.

Οι διαμαρτυρόμενοι είχαν πανό στο οποίο έγραφε «Επέτειος 10 Μαρτίου, Φουκουσίμα» και «το Ακκούγιου θα μας κοστίσει ακριβά».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης των περιβαλλοντολόγων μετά την απαγόρευση της αστυνομίας έκανε μια σύντομη δήλωση στους δημοσιογράφους και τα μέλη πέταξαν κίτρινα μπαλόνια στον ουρανό.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της οργάνωσης, «προγραμματίσαμε μια δράση που θα διαρκούσε το πολύ 15 λεπτά για να τιμήσουμε τη Φουκουσίμα και να διαμαρτυρηθούμε για την τελετή που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα. Είχαμε ανακοινώσει πριν από 2 ημέρες τη δράση μας, δεν υπήρχε κάτι κρυφό», είπε χαρακτηριστικά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr