Ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο

φωτό από την Al Ghad


Μάρτιος 16, 2021. 20:33. Ελλάδα.


Κάιρο.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα κοινή Τούρκο-Αμερικανική ναυτική άσκηση, στα ύδατα της ανατολικής Μεσογείου, η οποία γίνεται εν μέσω της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας, σημειώνει αιγυπτιακό δημοσίευμα.

 Το υπουργείο δήλωσε ότι το τουρκικό πλοίο «Gemlik» θα συμμετάσχει στις ασκήσεις, μαζί με τον αμερικανικό αεροπλανοφόρο “Eisenhower”, νότια του νησιού της Ρόδου.

Τα δύο πλοία έχουν προγραμματιστεί να συμμετάσχουν σε ευρείες ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο στις 18 του τρέχοντος μήνα.

Σε σχετικό πλαίσιο, ο ανταποκριτής του Al-Ghad από την Τουρκία δήλωσε ότι οι ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Αμερικής και Τουρκίας ξεκίνησαν σήμερα για να συναντηθούν  στα ανοιχτά τα πολεμικά πλοία των αμερικανικών και τουρκικών δυνάμεων.

Ο ανταποκριτής μας εξήγησε ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των δύο χωρών θα συνεχιστούν για αρκετές ημέρες, καθώς οι εκτεταμένες ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 18 του τρέχοντος μήνα, με τη συμμετοχή στοιχείων του τουρκικού ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και της Ακτοφυλακής.

Πρόσθεσε ότι οι ναυτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Τουρκίας πραγματοποιούνται μετά από επίσημη τουρκική κριτική κατά των κοινών ασκήσεων μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

Αναφέρεται ακόμη ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επιτέθηκε στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.

Al Ghad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr