Σωματοφύλακας του Ερντογάν αυτοκτόνησε λόγω προσβολών και ταπείνωσης


Μάρτιος 16, 2021. 21:01. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Μεχμέτ Αλί Μπουλούτ, αστυνομικός στο Προεδρικό Τμήμα Προστασίας αυτοκτόνησε γράφοντας μια επιστολή κατηγορώντας τους προϊσταμένους του.

Ο 28χρονος, από το Τμήμα Προστασίας της Προεδρίας, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις και οι συνάδελφοί του πήγαν στο σπίτι του. Επειδή δεν απαντούσε, κάλεσαν κλειδαρά, μπήκαν στο σπίτι και αντιμετώπισαν τον Μεχμέτ Αλί Μπουλούτ νεκρό. Το σημείωμα δίπλα στον Μπουλούτ, το οποίο γράφηκε από τον ίδιο ανέφερε ότι η αυτοκτονία του έγινε εξαιτίας: «της προσβολής, των απειλών απόλυσης, της ταπείνωσης και ότι ήταν ανάξιος για τη θέση του».

Σημείωσε ότι ‘κάθε άτομο είναι υπερήφανο για τον εαυτό του και δεν μπορούσα να ανεχθώ αυτά τα λόγια’.

Μάλιστα, το σημείωμα του αυτόχειρα καταλήγει ότι δεν θέλει να έρθουν στην κηδεία του κάποιοι αξιωματικοί εκτός από έναν,  τον «Μουσταφά Γιάουζ Κανάτ».

Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή για συζήτηση στο τουρκικό κοινοβούλιο, με ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Σμύρνης Μουράτ Μπακάν, ζητώντας απάντηση από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου «Ποιοι είναι οι λόγοι που  ωθούν τους νέους αστυνομικούς σε αυτοκτονία;»

Ο Τούρκος βουλευτής τόνισε ότι πρόσφατα αυτοκτόνησαν άλλοι δύο αστυνομικοί για τους ίδιους λόγους.

Gazete Duvar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr