Επέκταση αμερικανικής βάσης στο Νίγηρα για παρακολούθηση της νότιο δυτικής Λιβύης


«Είσοδος στην αμερικανική βάση στο Αγκαντέζ του βόρειου Νίγηρα»

 

Μάρτιος 16, 2021. 20:04. Ελλάδα.

 

Ο ισραηλινός ιστότοπος «Ισραηλινή άμυνα» αποκάλυψε ότι η CIA επεκτείνει τη βάση της στον Νίγηρα για να ξεκινήσει επιθέσεις με drone σε αφρικανικές χώρες και να παρακολουθεί τι συμβαίνει στη νοτιοδυτική Λιβύη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου, σήμερα Τρίτη, η υπηρεσία πληροφοριών πραγματοποιεί πτήσεις τηλεχειριζόμενων αεροσκαφών και άλλα αεροσκάφη από μια στρατιωτική βάση στο Νίγηρα, ακόμη και όταν η κυβέρνηση του Προέδρου Μπάιντεν περιόρισε προσωρινά αεροπορικές επιθέσεις από αεροσκάφη εναντίον τρομοκρατικών στόχων.

Ο ιστότοπος επικαλούμενος την εφημερίδα «New York Times»  αναφέρει ότι πραγματοποιούνται επιθέσεις από drone εναντίον των υπολειμμάτων του οργανισμού «Αλ-Κάιντα», καθώς οι πτήσεις από τη βάση "Ντίρκο", που βρίσκονται κοντά σε εμπορικό αεροδρόμιο, στοχεύουν στην παρακολούθηση τι συμβαίνει στη νοτιοδυτική Λιβύη, η οποία είναι μια περιοχή όπου δραστηριοποιείται η οργάνωση.

Καθώς και σε άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Σαχέλ του Νίγηρα, του Τσαντ και του Μάλι.

Η αμερικανική διοίκηση της Αφρικής (africom) εκμεταλλεύεται αεροσκάφη από την πρωτεύουσα του Νίγηρα, 800 χιλιόμετρα νότια της βάσης Dirkou και από τη βάση Agadez στο Νίγηρα. Ο αμερικανικός στρατός επιτέθηκε σε στόχους της Αλ Κάιντα και του ISIS στη Λιβύη, αλλά όχι  μετά από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο εκπρόσωπος της CIA Τίμοθι Μπάρετ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των «New York Times», ενώ η εκπρόσωπος της Διοίκησης των ΗΠΑ για την Αφρική Nicole Kirschman δήλωσε ότι η ηγεσία δεν συμμετέχει στην κατασκευή της βάσης «Dirko».

Al Wasat


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr