Έκλεισαν τα τουρκικά σχολεία στη Σαουδική Αραβία;


Μάρτιος 16, 2021. 19:39. Ελλάδα.

Εν μέσω εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, τουρκικές πηγές σχολίασαν αναφορές στα ΜΜΕ, σχετικά με το κλείσιμο των τουρκικών σχολείων στην επικράτεια του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα στην αραβική.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, Anadolu,  το τούρκικο υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι η είδηση που φέρει τη Σαουδική Αραβία να κλείνει όλα τα τουρκικά σχολεία στην επικράτειά της είναι λανθασμένη και «δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια».

Το πρακτορείο ανέφερε αξιωματούχους στο υπουργείο που δήλωσαν ότι 26 τουρκικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Σαουδική Αραβία συνεχίζουν τις εκπαιδευτικές και εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι υπάρχουν 34 εκπαιδευτικά ιδρύματα που συνδέονται με το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας σε 8 πόλεις της Σαουδικής Αραβίας και 26 από αυτά συνεχίζουν ενεργά τις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες.

Ανέφεραν ότι το κλείσιμο των υπόλοιπων έγινε τον Ιούνιο του 2020 και ότι τα αρμόδια υπουργεία παρακολουθούν προσεκτικά το ζήτημα εξαιτίας των φημών που κυκλοφόρησαν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr