Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Άγκυρα: Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία


Μάρτιος 16, 2021. 19:24. Ελλάδα.


Άγκυρα.

 Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανανέωσε την υποστήριξή του στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την άρνησή του να αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη, με αφορμή την έβδομη επέτειο της προσάρτησης από τη Μόσχα της χερσονήσου της Κριμαίας, επιβεβαίωσε ότι η ρωσική προσάρτηση παραβιάζει τους διεθνείς νόμους και ότι το δημοψήφισμα που διεξήγαγε είναι παράνομο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε τη σημασία των Τούρκων της Κριμαίας να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, την ασφάλεια και τον πολιτισμό τους.

«Ανανεώνουμε την άρνησή μας να αναγνωρίσουμε αυτήν την πράξη (προσάρτηση της Κριμαίας), η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υποστηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Ουκρανίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Συγχρόνως αναφέρεται ότι η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κριμαία.

Η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία στην επικράτειά της, μετά από μονομερές δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη χερσόνησο στις 16 Μαρτίου 2014, ανεξάρτητα από τους διεθνείς νόμους και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στις 27 Μαρτίου 2014, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρει ότι το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι «άκυρο».

Turkpress

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr