Λιβύη και Τυνησία συμφώνησαν σε ανταλλαγή αγαθών στα τοπικά νομίσματα


Μάρτιος 19, 2021. 23:25. Ελλάδα.

Αξιωματούχοι της Τυνησίας ανακοίνωσαν τις πιο σημαντικές συμφωνίες με τη λιβυκή πλευρά, ώστε να συνεχισθεί η εμπορική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών.

Βασικό στοιχείο υπήρξε η ενεργοποίηση παγωμένων συμφωνιών στον τομέα της ανοικοδόμησης με τη χρήση του τυνησιακού δηνάριου και του λιβυκού δηναρίου στις συναλλαγές και εμπορικές ανταλλαγές με πρωτότυπο τρόπο: η Λιβύη θα παρέχει πετρέλαιο σε αντάλλαγμα πρώτες ύλες και αγαθά της Τυνησίας, όπως σημειώνει το λιβυκό δημοσίευμα.

Περισσότερες από 120 γυναίκες επιχειρηματίες από διάφορους τομείς, εκτός από 400 επικεφαλής και γενικούς διευθυντές από διάφορα ιδρύματα της Τυνησίας, συμμετείχαν στην τρίτη σύνοδο του «Οικονομικού Φόρουμ της Τυνησίας-Λιβύης» στο Σφάξ.

Το τυνησιακό-αφρικανικό Συμβούλιο ανακοίνωσε, όπως δημοσιεύθηκε, έστειλε στις προεδρίες της δημοκρατίας, τους εκπροσώπους και την κυβέρνηση, ότι οι δύο χώρες προσβλέπουν στην επίτευξη στρατηγικής σχέσης με στόχους που είναι για την οικοδόμηση  μιας «ολοκληρωμένης οικονομίας μεταξύ της Τυνησίας και της Λιβύης», η οποία απαιτεί τη δημιουργία προσωρινών επιτροπών, με σημαντικότερο στοιχείο η επιστροφή στις συναλλαγές στο επίπεδο που ήταν πριν από το 2011.

Το φόρουμ αποτέλεσε την πρώτη προσπάθεια της Λιβύης προς την κατεύθυνση της ανοικοδόμησης της οικονομίας της, μετά από μια δεκαετία διχασμού και διάλυσης.

 

[Σημ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Οικονομικό Φόρουμ έγινε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας].

Al Wasat

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr