Ισραήλ: Η Ελλάδα ανακοίνωσε πόσοι εμβολιασμένοι Ισραηλινοί μπορούν να εισέρχονται ανά εβδομάδα


Μάρτιος 23, 2021. 20:16. Ελλάδα.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού ενημέρωσε τον Ισραηλινό Πρέσβη στην Αθήνα για απόφαση,  σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπει στους Ισραηλινούς να εισέλθουν στη γειτονική χώρα χωρίς την ανάγκη απομόνωσης η τεστ για κορωνοϊό.


Η Ελλάδα εξακολουθεί να επιβάλλει νυχτερινή απαγόρευση και περιορίζει την επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω της υψηλής νοσηρότητας: κάθε μέρα περίπου 500 ασθενείς νοσηλεύονται εκεί.

Η Ελλάδα θα επιτρέπει την είσοδο 10.000 εμβολιασμένων Ισραηλινών τουριστών κάθε εβδομάδα χωρίς έλεγχο για κορωνοϊό και χωρίς την υποχρέωση απομόνωσης από σήμερα (Τρίτη).

Αυτό ανακοινώθηκε από τον Έλληνα Υπουργό Τουρισμού στον Ισραηλινό Πρέσβη στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι.

Το Υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι η έγκριση απαιτεί την υπογραφή κυβερνητικής εντολής στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στην Ελλάδα, εξακολουθούν να επιβάλλονται επιχειρηματικοί περιορισμοί και επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση κάθε βράδυ μεταξύ 9:00 μ.μ. και 5:00 π.μ.

Η Ελλάδα αυτές τις μέρες πάσχει από έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού και οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία στην περιοχή της Αθήνας είναι υπερπλήρεις.

Ynet

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr