Συνεχίζονται τα στρατιωτικά κομβόι στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας

 


Μάρτιος 13, 2021. 18:33. Ελλάδα.

 

Την Παρασκευή, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια τεράστια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή των τουρκικών δυνάμεων είχε εισέλθει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ,
μέσα στη λεγόμενη «ζώνη αποκλιμάκωσης» στο πλαίσιο της ρωσοτουρκικής συμφωνίας για τον πόλεμο στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, αυτή η αυτοκινητοπομπή είναι η τρίτη του είδους της τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας επικαλούμενο μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε ότι «μια μεγάλη αυτοκινητοπομπή του τουρκικού στρατού διήλθε τα σύνορα Τουρκίας- Συρίας».

Περιλάμβανε έναν αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων, φορτηγών πυρομαχικών και βιτιοφόρων καυσίμου, εκτός από τον εξοπλισμό ανεφοδιασμού.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι η συνοδεία «κατευθύνθηκε προς τη δυτική ύπαιθρο του Χαλεπίου, η οποία περιλαμβάνεται στην τέταρτη ζώνη αποκλιμάκωσης (Ιντλίμπ).

Η αυτοκινητοπομπή διανεμήθηκε στις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις και σημεία στην περιοχή και κοντά στις γραμμές επαφής με τις δυνάμεις του Άσαντ.

Αναφέρεται ότι ο αριθμός των στρατιωτικών σημείων και βάσεων που καθιέρωσε ο τουρκικός στρατός στην τέταρτη ζώνη αποκλιμάκωσης, βορειοδυτικά  της πόλης Ιντλίμπ στη Συρία έχει ανέλθει τα 77 σημεία και μια στρατιωτική βάση.

 

Ποιοτικές στρατιωτικές ενισχύσεις

 

Η Τουρκία πρόσφατα ώθησε ποιοτικές και μαζικές στρατιωτικές ενισχύσεις στα στρατιωτικά της σημεία στο Ιντλίμπ, εισάγοντας 112 στρατιωτικά κομβόι.

Τους τελευταίους 5 μήνες του έτους 2020, περιλάμβανε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, βαρέα όπλα και αντιαεροπορικά συστήματα  "ATILGAN" και "MIM23-HAWK" μεσαίας εμβέλειας το στρατόπεδο Al-Mastumah, στο αεροδρόμιο Taftanaz και στο Tal Al-Nabi Ayyub.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr