Σκόπια: Ο Ζάεφ ζήτησε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο


Μάρτιος 3, 2021. 21:11. Ελλάδα.

Σκόπια.

62 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο, χωρίς αποχές και με την απουσία της αντιπολίτευσης. Η απόφαση χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Η απόφαση για την ψήφο εμπιστοσύνης ήταν του ιδίου του προέδρου της κυβέρνησης, Ζόραν Ζάεφ, που όπως είπε η αντιπολίτευση εδώ και έξι μήνες λέει ότι δεν υπάρχει αποδοχή των βουλευτών και επιδιώκει να ρίξει την κυβέρνηση.

 Ο Ζάεφ είπε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης συμπεριφέρονται καταστροφικά για να μπλοκάρουν το κράτος, εκθέτοντας ψευδείς ειδήσεις για τη νέα πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.


«Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης»


«Είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που ζήτησε την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας μας.

 Υπάρχει ανησυχία για τους θεσμούς, τους πολίτες, την οικονομία. Έξι μήνες καθώς πήρα την τιμή να ηγηθώ αυτής της κυβέρνησης, επί έξι μήνες, η αντιπολίτευση λέει ότι θα ανατρέψει αυτήν την κυβέρνηση. Ανακοίνωσαν διαδικασίες για μη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, και τώρα δεν είναι παρόντες όταν ανοίγω το ζήτημα της μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ας υπενθυμίσουμε όλοι στους πολίτες αυτής της χώρας γιατί δημιουργήθηκε αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Επειδή οι πολίτες έκαναν την επιλογή τους στις εκλογές. Η πλειοψηφία σχηματίστηκε με βάση την εμπιστοσύνη των πολιτών.

 Δεν είμαστε και δεν θα είμαστε ποτέ ένα κόμμα που προσφέρει στην πλειοψηφία στη Συνέλευση λογαριασμούς συναλλάγματος που εκδίδονταν από τον Γκρούεφσκι. 

«Το μοναδικό μας όπλο είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών στις εκλογές», δήλωσε ο Ζάεφ από το κοινοβουλευτικό βήμα.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr