Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Νέες επιθέσεις με drone σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία

 


Μάρτιος 26, 2021. 07:39. Ελλάδα.

Οι Δυνάμεις  του Συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχουν αναχαιτίσει και καταστρέψει πολλά  drone με εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν από τους αντάρτες της Υεμένης Χούθι, όπως ανακοινώθηκε αργά την Πέμπτη.

 Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, προσπάθησαν να επιτεθούν σε τοποθεσίες στις πόλεις Ναζράν και Τζαζάτ κοντά στα σύνορα του Βασιλείου με την Υεμένη.

 Το υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι ένα από τα drone χτύπησε ένα σταθμό διανομής πετρελαίου της Τζαζάτ, πυροδοτώντας πυρκαγιά σε μία από τις δεξαμενές. Δεν υπήρξαν θύματα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.


Η Σαουδική τηλεόραση ανέφερε, επικαλούμενη τον συνασπισμό, ότι το Βασίλειο πέτυχε να αναχαιτίσει και να καταστρέψει οκτώ  βόμβες αεροσκάφους  προς το βασίλειο, με στόχο πολίτες και πολιτικά αντικείμενα στη  Σαουδική Αραβία .

Ο συνασπισμός αποκάλυψε επίσης ότι οι αντάρτες  Χούθι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο από τη Σαναά, η οποία είναι υπό τον έλεγχό της, αλλά ότι έπεσε μετά την εκτόξευσή του στην επαρχία του  Αλ Τζαούφ.

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr