Τουρκία: Ξηλώθηκαν οι αφίσες με το «Love Erdogan»


Μάρτιος 15, 2021. 09:33. Ελλάδα.

Οι διαφημιστικές αφίσες με την αναγραφή «Love Erdogan» που είχαν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους στην περιοχή Σελτζούκ της Σμύρνης χωρίς άδεια από το κυβερνών κόμμα ξηλώθηκαν.

Όπως αναφέρει η Τζουμχουριέτ  οι αφίσες κατέβηκαν από υπαλλήλους του δήμου Σελτζούκ της Εφέσου, αφού είχαν τοποθετηθεί από το παράρτημα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKParti) χωρίς να λάβουν τη σχετική άδεια.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Σελτζούκ  αναφέρει ότι οι διαφημιστικές αφίσες που τοποθετήθηκαν από το επαρχιακό παράρτημα του AKP -Σελτζούκ, χωρίς άδεια ξεκρεμάστηκαν από τους υπαλλήλους του δήμου σύμφωνα με τις επιταγές που καθορίζει ο νόμος. «Όλες οι ενέργειες και οι πράξεις που εκτελούνται στα όρια του δήμου μας, πρέπει να είναι σύμφωνα με τους νόμους της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι δημόσιες αρχές υποχρεούνται να διασφαλίζουν τη έννομη τάξη», αναφέρεται.

Μάλιστα, η σχετική νομοθεσία για παράνομες διαφημίσεις ορίζει κυρώσεις για όσους διαπράττουν ενέργειες τέτοιες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί άδειες από τους δήμους.



-

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr