Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Σκόπια: Ετοιμασίες του στρατού για την άσκηση «Αποφασιστικό χτύπημα 21»


Απρίλιος 19, 2021. 23:33. Ελλάδα.

Σκόπια.

 

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι επισκέφθηκε  το στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης Κριβολάκ, όπου ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των μελών του Στρατού και του 15ου Τάγματος Μηχανικών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, εν αναμονή της έναρξης της μεγάλης διεθνούς άσκησης «Decisive Strike - 21».

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο του Αρχηγού Κράτους,  ο πρόεδρος επιθεώρησε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες που υλοποιούνται προκειμένου να αναβαθμίσει και να επεκτείνει τις ικανότητες εκπαίδευσης και άσκησης του χώρου εκπαίδευσης.

«Ο Πρόεδρος αξιολόγησε ότι ο Στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως μέλος του ΝΑΤΟ με την επικείμενη άσκηση θα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να βελτιώσει τη διαλειτουργικότητα με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ», ανέφερε η ανακοίνωση.


Συμμετέχει η Ελλάδα και η Βουλγαρία


Η άσκηση «Decisive Strike-21» θα πραγματοποιηθεί την περίοδο από 17.5.2021 έως 2.6.2021 στο στρατόπεδο «Κριβολάκ».

Περίπου 1.100 μέλη του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας θα συμμετάσχουν στην άσκηση, και επιπλέον θα συμμετάσχουν ο Στρατός των ΗΠΑ με περίπου 300 μέλη και η Ελληνική Δημοκρατία και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας με περίπου 20 μέλη η κάθε μία.

Makfax

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr