«Ο Σέρβος πρόεδρος επαινεί την αποτελεσματικότητα των ρωσικών όπλων»


Απρίλιος 18, 2021. 08:02. Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς εξήρε την αποτελεσματικότητα του στρατού και της αστυνομίας, καθώς οι δύο θεσμοί είναι εξοπλισμένοι με ρωσικά πυραυλικά συστήματα Pantsir-S1 και ελικόπτερα Mi-35, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Το Σάββατο, στη Σερβία διεξήχθη κοινή εκπαιδευτική άσκηση του Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας «Απάντηση-2021», κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν μέρος οι επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων κατά των τρομοκρατών για την απελευθέρωση ομήρων, καθώς και άλλων μεγάλων – εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

«Είδατε πώς πυροβολούσαν τα Pantsir-S1 - πέντε χιλιάδες ρίψεις βλημάτων ανά λεπτό διαμέτρου 30 mm, κατεδαφίζουν ολόκληρο βουνό, αυτό είναι μια τεράστια ενίσχυση του σερβικού στρατού.

»Είδατε πώς και σε ποια απόσταση χτύπησαν τα ελικόπτερα Mi-35. Τώρα, με την ενίσχυση της αστυνομίας, μπορούμε να ενεργήσουμε εκ των προτέρων και να αποκρούσουμε κάθε επιτιθέμενο, να δράσουμε ενάντια σε πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες γρήγορα, με οργανωμένο και πολύ αποτελεσματικό τρόπο », δήλωσε ο Βούτσιτς στην εθνική τηλεόραση.

Radio Sputnik

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr