Διεθνές Αεροδρόμιο Αλβανίας: Οι απεργοσπάστες είναι …Τούρκοι


Απρίλιος 8, 2021. 20:59. Ελλάδα.

Τίρανα.

Η AlbControl έλαβε την Πέμπτη θετική  απάντηση από την Τουρκία για την απεμπλοκή  της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρίνας, αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να απεργήσουν και να μποϊκοτάρουν το έργο.

Η Τουρκία έφερε ελεγκτές της στην Αλβανία για τη διαχείριση του εναέριου χώρου της χώρας, καθώς οι αρχές υπέβαλαν αίτημα για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από άλλες χώρες, μέχρι να επιλυθεί η κατάσταση στο αεροδρόμιο.

Όπως σημειώνεται οι Τούρκοι ελεγκτές έφθασαν στην Αλβανία μέσω των χερσαίων συνόρων από γειτονική χώρα, στην οποία προφανώς αφίχθηκαν αεροπορικώς.

Η απεργία των 60 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αποφασίστηκε όταν απολύθηκαν απροσδόκητα 5 ελεγκτές, ενώ συγχρόνως έγινε μείωση των μισθών των ελεγκτών  κατά 70% λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απεργία οδήγησε χθες στο κλείσιμο του αεροδρομίου Ρίνας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, 24 ελεγκτές του αεροδρομίου οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, μετά από την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος είπε ότι όσοι δεν επιστρέψουν στο χώρο εργασίας τους, θα απομακρυνθούν από το Albcontrol.

Albanian Daily News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr