Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Αερομεταφερόμενες ρωσικές δυνάμεις σε άσκηση: Ανησυχία Ουκρανίας


Έχουν ξεκινήσει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας αερομεταφερόμενων μονάδων στη Ρωσία

Απρίλιος 9, 2021. 14:25. Ελλάδα.

Οι αερομεταφερόμενες στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχουν ξεκινήσει ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή 30.000 στρατιωτών, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο συνολικός εκτιμώμενος αριθμός μονάδων των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων, σύμφωνα με στοιχεία για το 2015, ήταν 45 χιλιάδες.

«Αφού λάβουν τα κατάλληλα εφόδια, οι στρατιώτες θα επιβεβαιώσουν την ετοιμότητα του εξοπλισμού στους στόλους των πολεμικών οχημάτων, θα κάνουν πορείες προς τα αεροδρόμια και τους χώρους εκπαίδευσης», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα στη Ρωσία ταξινομούνται ως δυνάμεις ταχείας αντίδρασης.

Η ανακοίνωση τόνισε επίσης ότι αυτή η είσοδος μονάδων υψηλής κινητικότητας για εκτεταμένη άσκηση είναι σύμφωνη με το σχέδιο «επιθεωρήσεων ελέγχου για τη χειμερινή περίοδο εκπαίδευσης».


«Συνολικά, περισσότεροι από 30.000 αλεξιπτωτιστές συμμετείχαν στην επιθεώρηση, η οποία πραγματοποιείται από τις 6 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου φέτος», πρόσθεσε ο ρωσικός στρατός.

Όπως επισημαίνει το ουκρανικό δημοσίευμα στην άσκηση συμμετέχουν όλες οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μετέφερε σημαντικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα, διπλασιάζοντας ουσιαστικά τον αριθμό των τακτικών  στρατιωτικών ομάδων  στα σύνορα.

Μάλιστα, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι « δεν αποκλείεται η απόπειρα προώθησης των ρωσικών δυνάμεων κατοχής βαθιά στο έδαφος της Ουκρανίας».

 Επιπλέον, το Κρεμλίνο ενεργεί για να δημιουργήσει πλαστές προφάσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την εισβολή. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr