Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ ενημέρωσε τον Δένδια για τις προσπάθειες του Καΐρου στην κρίση της Λιβύης


Απρίλιος 18, 2021. 19:34. Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι συζήτησε τις εξελίξεις στη Λιβύη με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Σούκρι έλαβε τον Δένδια σήμερα, Κυριακή, στο Κάιρο, όπου συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ευκαιρίες για την ανάπτυξή τους, καθώς και περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση ασχολήθηκε με την κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ο Σούκρι εξέτασε τις συνολικές τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και την αιγυπτιακή θέση ως προς τους τρόπους επίλυσης των διαφόρων στις κρίσεις στην υπόλοιπη περιοχή, και τις προσπάθειες που αποσκοπούν στη δημιουργία του κατάλληλου κλίματος για την επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας, και για την υποστήριξη της επίτευξης μιας ολοκληρωμένης διευθέτησης της κρίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με την  ανακοίνωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr