Ο Λίβανος και το Ισραήλ συνεχίζουν τις συνομιλίες για την ΑΟΖ

(Ο τίτλος από το δημοσίευμα)


Απρίλιος 30, 2021. 21:44. Ελλάδα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή, ότι ο Λίβανος και το Ισραήλ θα επαναλάβουν, την επόμενη Τρίτη, συνομιλίες κατόπιν διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τη συνοριακή διαφωνία μεταξύ τους στη Μεσόγειο Θάλασσα και για το σκοπό αυτό μια ομάδα από την Ουάσιγκτον θα μεταβεί στον Λίβανο.

Η ομάδα, με επικεφαλής τον John Drocher, θα φτάσει στη Βηρυτό την επόμενη Δευτέρα. Την Πέμπτη, επίσημες πηγές του Λιβάνου ανέφεραν ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ ξεκίνησαν τον περασμένο Οκτώβριο, σε μια προσπάθεια επίλυσης της διαφωνίας,  λόγω της οποίας σταμάτησε η εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή που θα μπορούσε να είναι πλούσια σε αέριο, αλλά οι συνομιλίες διακόπηκαν.

Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν αρκετούς γύρους συνομιλιών που διοργανώθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη, σε βάση ειρηνευτικής δύναμης στο νότιο Λίβανο, και αντιπροσώπευαν το αποκορύφωμα μιας τριετούς διπλωματικής προσπάθειας των ΗΠΑ, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr