Πούτιν και Ερντογάν συζήτησαν για: Λιβύη, Ντονμπάς, Συρία


Απρίλιος 9, 2021. 20:53. Ελλάδα.

Σήμερα, 9 Απριλίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ανέφερε το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Οι αρχηγοί των δύο κρατών συζήτησαν λεπτομερώς πολλά θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος ταυτόχρονα.

«Τα θέματα καταπολέμησης της εξάπλωσης της λοίμωξης από κορωνοϊό (Covid-19) συζητήθηκαν λεπτομερώς. Εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να ενισχύσουν τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των προμηθειών και της πιθανής από κοινού παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V.

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για τα μέτρα αντιμετώπισης που έλαβαν οι τουρκικές αρχές. Μία από τις προτεραιότητες είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας των ξένων τουριστών. Συμφωνήθηκε να διατηρηθούν οι στενότερες επαφές μεταξύ εξειδικευμένων δομών, μεταξύ άλλων με σκοπό την προστασία της υγείας των Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται την Τουρκία », αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο:

«Κατά τη διάρκεια της εξέτασης της κατάστασης στη Λιβύη, οι ηγέτες σημείωσαν με ικανοποίηση την τήρηση των εχθροπραξιών από τα μέρη και την επιτυχή δημιουργία μεταβατικών αρχών.

» Επανέλαβαν την αμοιβαία διάθεσή τους για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας και την αποκατάσταση της ενότητας της χώρας. 

Κατά τη συζήτηση της κατάστασης στη Συρία, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος της Ρωσίας και της Τουρκίας στη σταθεροποίηση της κατάστασης και στη διεξαγωγή ενδοσυριακών διαπραγματεύσεων.

 Σημείωσαν το επείγον των καθηκόντων της κοινής καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ιδίως στην επαρχία του Ιντλίμπ, σύμφωνα με τις διατάξεις του μνημονίου του Σότσι του 2018 και του πρόσθετου πρωτοκόλλου σε αυτό με ημερομηνία 5 Μαρτίου 2020», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Eurasia Daily

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr