Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ισραήλ: Εκπαίδευση πολεμικής αεροπορίας στην Ελλάδα

Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας Aluf Amikam Norkin δήλωσε ότι «η κοινή εκπαίδευση θα μας κάνει πιο προετοιμασμένους σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων σε πραγματικό χρόνο».Απρίλιος 20, 2021. 19:41. Ελλάδα.


Τελ Αβίβ.


Στην Ελλάδα, η αεροπορική άσκηση, «Ηνίοχος», ξεκίνησε την Κυριακή με τη συμμετοχή δεκάδων πιλότων και μονάδων ξένων στρατών, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ.

Στην άσκηση, που πραγματοποιείται στην ελληνική επικράτεια, εφαρμόζονται σενάρια αεροπορικών μαχών, επιθέσεις αέρος – εδάφους, αντιμετωπίζοντας απειλές προηγμένων πυραύλων επιφανείας- αέρος και σενάρια συμπλοκών.

Η πολεμική αεροπορία εκπροσωπήθηκε στη διεθνή άσκηση με αεροσκάφη «Thunder» F-15I, από το 69ο Μοίρα, το αεροσκάφος «Storm» F-16I από το 107ο Μοίρα, το αεροσκάφος «Ram» από το 120ο Μοίρα και το «Aitam» από το 122ο Μοίρα. 

Εκπρόσωπος του Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε ότι η ανάπτυξη είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των στρατών στη διεξαγωγή ποιοτικής εκπαίδευσης και αμοιβαίας μάθησης για την κοινή ενίσχυση των στρατηγικών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας.


Israel Defense


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr