Πρόεδρος Τυνησίας: «Προσπαθούν να με δολοφονήσουν»


Ιούνιος 17, 2021. Ελλάδα.


Τύνιδα.

 Ο Πρόεδρος της Τυνησίας Καΐς Σαγιέντ κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα  ότι «προσπαθούν να τον απομακρύνουν από την εξουσία, ακόμη και με τη δολοφονία του», σημειώνοντας ότι «αυτά τα κόμματα ζήτησαν βοήθεια από το εξωτερικό για την επίτευξη του σκοπού τους».

Όπως σημειώνει η ‘Αλ Σάα 24’ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Χισάμ αλ Μασίσι και ορισμένους πρώην αρχηγούς κυβερνήσεων, ο Σαγιέντ ζήτησε έναν εθνικό διάλογο που θα οδηγούσε στη συμφωνία για ένα νέο πολιτικό σύστημα και την τροποποίηση του συντάγματος του 2014 , σε μια προσπάθεια επίλυσης της σοβαρής πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Ο Καΐς Σαγιέντ κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα, τα οποία δεν διευκρίνισε, ότι επιδιώκουν να τον απομακρύνουν από την εξουσία, «ακόμη και με  την δολοφονία του», λέγοντας, «Αυτά τα κόμματα ζήτησαν βοήθεια από το εξωτερικό για να τον απομακρύνουν από την εξουσία».

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τυνησίας δήλωσε ότι , «όποιος είναι πατριώτης που πιστεύει στη βούληση του λαού δεν πηγαίνει στο εξωτερικό κρυφά αναζητώντας έναν τρόπο απομάκρυνσης του Προέδρου της Δημοκρατίας με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα κι αν με δολοφονία».

Επιβεβαίωσε την απόρριψη του διαλόγου, όπως συνέβη στο παρελθόν, ζητώντας την εισαγωγή πολιτικών μεταρρυθμίσεων με το επιχείρημα ότι «η τρέχουσα πολιτική οργάνωση και η εγκεκριμένη μέθοδος ψηφοφορίας οδήγησαν σε διχοτόμηση και διαταραχή της κανονικής λειτουργίας του κράτους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr