Οι ΗΠΑ βοηθούν στη δημιουργία του Στρατού Κοσσυφοπεδίου


Ιούνιος 23, 2021. Ελλάδα.

 Τα μέσα ενημέρωσης στη Σερβία παρουσιάζουν την πρωτοβουλία των θεσμών του Κοσσυφοπεδίου για το σχηματισμό του Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, γράφει αλβανικό δημοσίευμα. 


Σερβικές εφημερίδες γράφουν ότι το Κοσσυφοπέδιο θα αγοράσει 100 άρματα μάχης, 300 μεταφορικά οχήματα και αντιπυραυλικά συστήματα, προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ.

 Η σερβική εφημερίδα «Informer» γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν επιτρέψει στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να δημιουργήσουν στρατό και να αγοράσουν όπλα αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ,  όπως αναφέρει η αλβανική gazetametro.net.

Τα επόμενα τρία χρόνια, οι αρχές στην Πρίστινα θα αγοράσουν όπλα αξίας 300 εκατομμυρίων ευρώ για τον στρατό τους. Επισημαίνεται ότι η τιμή των χρησιμοποιημένων αρμάτων και του θωρακισμένου προσωπικού μεταφοράς κυμαίνεται από μισό εκατομμύριο έως τρία εκατομμύρια δολάρια.


 «Ταυτόχρονα, αντιαρματικά όπλα και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός μπορούν να αγοραστούν σε προσιτή τιμή από τις πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, καθώς και από χώρες του ΝΑΤΟ που θέλουν να απαλλαγούν από τα ξεπερασμένα όπλα τους».


Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι θα αγοραστούν αποκλειστικά για τη διασφάλιση του κράτους του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία, η οποία συνεχίζει να το διεκδικεί ως μέρος αυτής.


Επιπλέον, η εφημερίδα γράφει ότι τα όπλα σχεδιάζονται να αγοραστούν αμέσως μετά την έγκριση του νόμου για την ίδρυση στρατού του Κοσσυφοπεδίου, ο οποίος θα αποτελείται από 5000 στρατιώτες. 


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr