Ευσεβής πόθος Σέρβων: Οι Αλβανοί θα εγκαταλείψουν το Κοσσυφοπέδιο…


Ιούνιος 25, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο πολιτικός αναλυτής Νετζμεντίν Σπαχίου αναφέρει ότι η άρση του καθεστώτος θεωρήσεων αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για το Κοσσυφοπέδιο, καθώς είναι βέβαιο ότι μεγάλος αριθμός Αλβανών θα πήγαιναν να ζήσουν στη Δυτική Ευρώπη, γράφει η σερβική «Alo!».

Ο Αλβανός αναλυτής πρόσθεσε ότι μετά τη συνάντηση μεταξύ Κούρτι και Προέδρου Μακρόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένη και να καταστήσει σαφές στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι ποιες παραχωρήσεις πρέπει να κάνουν προκειμένου να προχωρήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων.

«Το μήνυμα του Προέδρου Μακρόν είναι ίδιο με τα μηνύματα που έρχονται στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία από τη Δύση. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το μήνυμα του Μπάιντεν ότι το Βελιγράδι πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο και ότι το Κοσσυφοπέδιο πρέπει να κάνει έναν οδυνηρό συμβιβασμό.

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κούρτι, ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία δεν θα προτίθεται να καταργήσει το καθεστώς βίζας για το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με τον Σπαχίου, η κατάργηση των θεωρήσεων υπό τις τρέχουσες συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνη, με την υπόδειξη ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εργαστεί πιο σοβαρά και υπεύθυνα εάν θέλει να δημιουργήσει μια καλύτερη προοπτική για τους πολίτες της. 

«Για τη Γαλλία και άλλες χώρες της ΕΕ, υπάρχουν φόβοι ότι η ελευθέρωση της βίζας θα έκανε περισσότερο κακό παρά καλό στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η πλειονότητα του πληθυσμού να εγκαταλείψει τη χώρα, κάτι που θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την κοινωνία του Κοσσυφοπεδίου αυτή τη στιγμή.

Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες από την κυβέρνηση της Πρίστινα, προκειμένου να δοθεί στους πολίτες η ελπίδα να δουν μια προοπτική στη χώρα τους και να μην την αφήσουν», δήλωσε ο Σπαχίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

--