Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Η Ιταλία διπλασιάζει την στρατιωτική παρουσία της στη Λιβύη


Ιούνιος 25, 2021. Ελλάδα.

 

«Ακόμα κι αν πολλοί δεν το γνωρίζουν, η Ιταλία διπλασιάζει την πολεμική της παρουσία σε όλα τα μέρη όπου έχει ήδη δεσμευτεί. Μετά το Κουβέιτ και τον Λίβανο, τώρα είναι η ώρα για τη Λιβύη. Χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι παράλληλες δεσμεύσεις με την πώληση όπλων στο Ισραήλ, την Ινδία, την Αίγυπτο και πολλούς άλλους», γράφουν ιταλικά δημοσιεύματα(ilfoglio.it, periodico daily.com).

«Η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αυξήσει σημαντικά τη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη παράλληλα με την προσωρινή εκτελεστική εξουσία του πρωθυπουργού Αμπντελχαμίντ Νταμπάιμπα.

 Όλα με ένα φιλόδοξο σχέδιο που συντονίζεται από τη Γαλλία. Το θέμα είναι να προσδιορίσουμε πόσες από αυτές τις αποστολές ή τις επιχειρήσεις κρύβονται σε εμάς. 

Σε τελική ανάλυση, η Ιταλία εξακολουθεί να είναι μια χώρα που, όπως είναι γραμμένο στο σύνταγμα, απορρίπτει τον πόλεμο, αλλά παραμένει, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις πιο ενεργές σε αυτήν την αρχαία πρακτική».

Η αύξηση της στρατιωτικής δύναμης θα συζητηθεί στο Κοινοβούλιο

 

Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν στο ιταλικό Κοινοβούλιο τις επόμενες ημέρες είναι ακριβώς αυτή η αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη. 


Συγκεκριμένα, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί η αναχρηματοδότηση της ιταλικής αποστολής στη Λιβύη. 

Η Ιταλία θέλει να αναπτύξει περισσότερους από εξακόσιους στρατιώτες στη Λιβύη και στα νότια σύνορα με τη Λιβύη, χάρη σε μια πολιτική συμφωνία με την Νταμπάιμπα. 

Σύμφωνα με πηγές, 400 από τους 600 Ιταλούς στρατιώτες θα φύγουν για την Μισράτα, την πόλη της Λιβύης στην ακτή, όπου, μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο, υπάρχει ένα στρατιωτικό νοσοκομείο που διαχειρίζεται και εποπτεύεται από Ιταλούς στρατιώτες. 

Αυτό το νοσοκομείο ιδρύθηκε το 2016 στο πλαίσιο της αποστολής Miasit. Οι άλλοι διακόσιοι θα μετακινηθούν στην Τρίπολη, όπου θα συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών γύρω από την πόλη. Εν ολίγοις, ακόμη και αν η αιτία φαίνεται ευγενής, οι επεμβάσεις είναι πάντα στρατιωτικές.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr