Προκαλεί ερωτήματα ο «Διοργανωτικός συντονισμός Αλβανών Σκοπίων και Κοσόβου»


Το αλβανικό δημοσίευμα αναφέρεται σε «συντονισμό» των Αλβανών της περιοχής

Ιούνιος 25, 2021. Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα, μεταξύ του Προέδρου της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Γκλάουκ Κοντζούφκα και του ηγέτη της «Εναλλακτικής» των Σκοπίων, ήταν ο «Διοργανικός συντονισμός Αλβανών από τα χωριά της Βόρειας Μακεδονίας και του Κοσσυφοπεδίου».

Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου, Γκλάουκ Κονιούφτσα, δέχτηκε σήμερα στην Πρίστινα αντιπροσωπεία του αλβανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος "Εναλλακτική" με επικεφαλής τον αρχηγό του Αφρίμ Γκάσι.
Αναφερόμενο στη συνάντηση, το αλβανόφωνο INA έγραψε:

«Και οι δύο πλευρές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να συναντηθούν στο μέλλον με το πνεύμα του διοργανικού συντονισμού μεταξύ Αλβανών από τα χωριά της Βόρειας Μακεδονίας και του Κοσσυφοπεδίου».

Ερωτήματα δημιουργούνται, σύμφωνα με την Εξπρές των Σκοπίων, αυτός ο «διοργανικός συντονισμός» Αλβανών στην πράξη από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο Αφρίμ Γκάσι συνεχάρη τον Κονιούφτσα για την εκλογή του ως Προέδρου της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου που ανέλαβε στις 22 Μαρτίου και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στα χωριά της Βόρειας Μακεδονίας, τα προβλήματα που προκύπτουν στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης αυτής της χώρας καθώς και για τη δέσμευση της Αλβανικής αντιπολίτευσης για την προστασία των Αλβανικών συμφερόντων σε αυτήν τη χώρα.

Στη συνομιλία, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου Κονιούφτσα επικεντρώθηκε στις πολιτικές εξελίξεις της Αλβανίας με ιδιαίτερη έμφαση στις συνομιλίες Αλβανίας-Σερβίας, επισημαίνοντας τον εποικοδομητικό ρόλο των Αλβανών στην περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr