Βεγγάζη: Συνάντηση αρχηγού Μυστικών Υπηρεσιών Αιγύπτου με τον Χαλίφα Χαφτάρ


Ιούνιος 17, 2021. Ελλάδα.

Βεγγάζη, Λιβύη.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, δέχτηκε την Πέμπτη, στο γραφείο του στην έδρα της Γενικής Διοίκησης,  τον στρατηγό Αμπάς Κάμελ, επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφορίας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Ο Κάμελ, σύμφωνα με την αιγυπτιακή ‘ Al Ghad έφτασε σήμερα στην πόλη της Βεγγάζης, ως τελευταίο σταθμό στην τρέχουσα επίσκεψή του στη Λιβύη, η οποία ξεκίνησε με επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, στο πλαίσιο των αιγυπτιακών προσπαθειών για ενίσχυση της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κάμελ εξέφρασε την εκτίμηση της Αιγύπτου για τις προσπάθειες και τις θυσίες του λιβυκού στρατού στον αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας και για τη διατήρηση της ελευθερίας του λαού της Λιβύης, τονίζοντας τη συνέχιση των αιγυπτιακών προσπαθειών για τη στήριξη της σταθερότητας στη Λιβύη, σημειώνοντας τη σημασία της, στο στρατιωτικό ίδρυμα για να εξασφαλιστούν τα επερχόμενα οφέλη, κυρίως οι  προγραμματισμένες γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου.


Από την πλευρά του, ο Στρατηγός Χαφτάρ επιβεβαίωσε τη βαθιά εκτίμησή του για την προσοχή που έδωσε ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στη Λιβύη, και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος για την επιτυχία των πολιτικών προσπαθειών και την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στρατηγός Αμπάς Κάμελ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντουλχαμίντ Νταμπάιμπα, και επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιουνς Αλ Μάνφι, ο οποίος με τη σειρά του κάλεσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι για επίσκεψη στη Λιβύη το συντομότερο δυνατό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr