«Έντονες στιγμές ανοικτά του Αϊβαλί- η τουρκική ακτοφυλακή κυνηγούσε Έλληνες»

φωτό από το τούρκικο δημοσίευμα


Ιούνιος 13, 2021. Ελλάδα.

Υπήρχαν τεταμένες στιγμές  ανοικτά από το στο  Αϊβαλί (Κυδωνιές) της επαρχίας Μπαλικεσίρ. Οι ομάδες της (τουρκικής) Ακτοφυλακής μας κυνήγησαν σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που είχε παραβιάσει τα τουρκικά χωρικά ύδατα, γράφει Τούρκιγιε Γκαζέτεσι.

 

Η Ελλάδα, η οποία δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεπέρασε ξανά τα όρια. 

Τη νύχτα, η ελληνική ακτοφυλακή κυνηγούσε τους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα τους από το Αιγαίο Πέλαγος. 

Όταν αυτό το κυνήγι έφτασε μέχρι το Αϊβαλί, οι τουρκικές ακτοφυλακές ανέλαβαν δράση. 

Οι ομάδες έπλευσαν αμέσως στην περιοχή. Στη συνέχεια, ένα άλλο σκάφος ενίσχυσης στάλθηκε από την Ακτοφυλακή. 

Το ελληνικό σκάφος δεν απάντησε σε ραδιοφωνικές κλήσεις για έξοδο από την περιοχή.  Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, τριβή σημειώθηκε μεταξύ των δύο σκαφών. Μετά την ένταση, οι Έλληνες απομακρύνθηκαν. 

Ενώ δεν υπήρχε ζημιά στα σκάφη μας, 8 μετανάστες που ωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές σώθηκαν επίσης. 

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Αϊβαλί. 

Η Διοίκηση της Ακτοφυλακής είπε, «Θα τρέχουμε να βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη στη θάλασσα, σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και το νόμο. Είμαστε σε υπηρεσία 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των θαλασσών».

Οι παράτυποι μετανάστες είχαν αποπλεύσει από την τουρκική ακτή με σκοπό να περάσουν τη νύχτα στο νησί της Λέσβου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την ελληνική ακτοφυλακή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr