Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Σερβία


Ιούνιος 16, 2021. Ελλάδα.


Βελιγράδι, Σερβία.

 

Ο Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Μπεν Γουάλας, ο οποίος έφτασε σε διήμερη επίσκεψη στη Σερβία, μίλησε σε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Υπουργό Άμυνας Νεμπόισα Στεφανόβιτς.

Ο Στεφάνοβιτς καλωσόρισε τον Υπουργό Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο «Συνταγματάρχης Πιλότ Μιλένκο Πάβλοβιτς» στην Μπατάνιτσα.

Ο Στεφάνοβιτς ευχαρίστησε τον  Βρετανό υπουργό για την αποδοχή της πρόσκλησής του να επισκεφθεί τη Σερβια και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα.

Η σημερινή συνάντηση καθορίζεται ως εξαιρετικά σημαντική για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στον τομέα της άμυνας μεταξύ Σερβίας και Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και για τη βελτίωση των συνολικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Στεφάνοβιτς και ο Γουάλας θα καταθέσουν στεφάνια αύριο το πρωί στο μνημείο του οστεοφυλακίου των υπερασπιστών του Βελιγραδίου 1914-1918 καθώς και στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Κοινοπολιτείας, και θα παρευρεθεί στην Ημέρα των Υψηλών Αξιωματούχων στην άσκηση "Platinum Wolf 2021" στη βάση «Νότια» κοντά στο Μπουγιάνοβατς.

Σε ξεχωριστή συνάντηση  με τον Βρετανό υπουργό, ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούσιτς είπε ότι ελπίζει ότι με κοινές προσπάθειες, οι σχέσεις Σερβίας-Βρετανίας θα αυξηθούν στο επίπεδο μιας πραγματικής εταιρικής σχέσης, «όπως είχαμε ως σύμμαχοι και στους δύο παγκόσμιους πολέμους», σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr