Νέος ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη


Ιούνιος 20, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

Οι κομματικές εκλογές έφεραν τον Ιμάντ αλ Μπανάνι στη θέση του επικεφαλής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Κατασκευών, του πολιτικού σκέλους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας- που βρίσκεται στον κατάλογο της τρομοκρατίας στη Λιβύη, για μια περίοδο 4 ετών, αντικαθιστώντας τον Μωάμεθ Σαουάν, ο οποίος ηγήθηκε του κόμματος τα τελευταία 9 χρόνια.

Σύμφωνα με πηγές των μέσων ενημέρωσης, αυτή η νίκη ήρθε ως αποτέλεσμα των στενών ηγετών της Αδελφότητας που στέκονταν πίσω από τον αλ Μπανάνι , με επικεφαλής τον απομονωμένο Mufti Sadiq Al-Ghariani, και τον ηγέτη της Αδελφότητας Ali Al-Sallabi, που κατοικεί στην Τουρκία οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες, Σάββατο.

Ο Ιμάντ Αμπντέλ Λατίφ αλ Μπανάνι γεννήθηκε στη Βεγγάζη το 1960 και είναι ένας από τους ιδρυτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στον τόπο γέννησής του. Στην αρχή της καριέρας του, εργάστηκε ως μηχανικός αεροπορίας για σύντομο χρονικό διάστημα , πριν φύγει από τη χώρα το 1995 και εγκατασταθεί στη Ζυρίχη της Ελβετίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο αλ Μπανάνι ανήκει στα γεράκια της ομάδας και προτιμά μια στρατιωτική λύση από μια πολιτική.

 Κατά συνέπεια, είναι ένας από τους πιο εξέχοντες ηγέτες που αρνούνται να σχηματίσουν έναν εθνικό στρατό της Λιβύης και επιδιώκουν να τον αντικαταστήσουν με μια εθνική δύναμη φρουράς.

Ο Αλ-Μπανάνι είναι μια από τις φιγούρες της Αδελφότητας που φιλοδοξούσαν να ελέγξουν το κράτος με την Αδελφότητα μετά τα γεγονότα του 2011, όπως δήλωσε, τότε,  στα μέσα ενημέρωσης: «Βλέπουμε στις επιτυχίες της Μαλαισίας και της Τουρκίας,  είναι το ιδανικό μοντέλο από το οποίο μπορούμε να επωφεληθούμε », υποστηρίζοντας ότι« η επιτυχία της  Μουσουλμανικής Αδελφότητας  στην Τυνησία και την Αίγυπτο θα δημιουργήσει ένα είδος γενικής αρμονίας στην περιοχή», ωστόσο αυτές οι ελπίδες διαψευστήκαν από την πραγματικότητα, όπως σημειώνεται.

Al Saaa24

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr