Η Ιταλία κατηγορεί τον ρωσικό στρατό, ο οποίος βοήθησε στην καταπολέμηση του Covid-19, για κατασκοπεία


Ιούνιος 12, 2021. Ελλάδα


Η βοήθεια που παρείχε ο ρωσικός στρατός πέρυσι για την καταπολέμηση της μόλυνσης από τον covid-19 δεν ήταν παρά μια αποστολή πληροφοριών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Αυτό δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα "La Repubblica".

 
Όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, ο ρωσικός στρατός έφτασε στην Ιταλία με έναν μόνο σκοπό - για να λάβει ορισμένα στοιχεία σχετικά με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, καθώς εκείνη τη στιγμή δόθηκε η ελάχιστη προσοχή στη διασφάλιση της ασφάλειάς τους λόγω της κρίσιμης κατάστασης με τον κορωνοϊό.

«Ο ρωσικός στρατός βρέθηκε απροσδόκητα σε έδαφος όπου βρίσκονται τουλάχιστον δύο από τις σημαντικότερες βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ιταλία. Η Μπρέσια φιλοξενεί μια αεροπορική βάση, καταφύγια βομβών για την ιταλική αεροναυτική και έναν τόπο ανάπτυξης αμερικανικών πυρηνικών όπλων.
 Όταν έφτασαν οι Ρώσοι, οι υπηρεσίες ασχολήθηκαν κυρίως με τη διερεύνηση των βάσεων του ΝΑΤΟ. 
Κανείς δεν πίστευε ότι εκείνη τη στιγμή οι πιο σημαντικές πληροφορίες για ξένες πληροφορίες ήταν τα δεδομένα για τον Covid- 19 ως τα πιο σημαντικά και ζητούμενα όπλα - εμβόλια », αναφέρει η La Repubblica.

 Η ρωσική Aviapro, σημειώνει ότι τέτοιες κατηγορίες από την Ιταλία είναι εντελώς παράλογες και στρέφονται αποκλειστικά εναντίον της Ρωσίας, καθώς ο ρωσικός στρατός δεν είχε ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη τη χώρα, και οι περιοχές στις οποίες βρίσκονταν Ρώσοι ειδικοί ήταν μακριά από μεγάλες και σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στην Ιταλία.

Σύμφωνα με αναλυτές, τέτοιες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας αποσκοπούν κυρίως στην δυσφήμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


--


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγήςhttps://www.echedoros-a.gr