Η Λιβύη ζητά από την Τουρκία εκσυγχρονισμό της πολιτικής αεροπορίας



Ιούνιος 23, 2021. Ελλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη.

Ο Υπουργός Μεταφορών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας,  Μουχάμεντ Σαλέμ αλ Σούμπι, δέχτηκε τον Πρέσβη της Τουρκικής Δημοκρατίας,  Καναάν Γιλμάζ.

Συζητήθηκαν διάφορα κοινά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης επανεκκίνησης της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών το συντομότερο δυνατό, μετά την υποβολή της έκθεσης της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία επισκέφθηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο Μιτίγκα και το Διεθνές Αεροδρόμιο Μισράτα νωρίτερα, όσον αφορά την ασφάλεια, τεχνικά θέματα και  τις πτυχές ασφάλειας, όπως αναφέρει το αραβικό δημοσίευμα.



Ο υπουργός προέτρεψε τον Τούρκο πρεσβευτή να συμβάλει στην άρση του εμπάργκο στον εναέριο χώρο της Λιβύης και συμφωνήθηκε επίσης η Τουρκία να εκσυγχρονίσει συστήματα και εξοπλισμό της πολιτικής αεροπορίας καθώς απαιτούνται υψηλά επαγγελματικά πρότυπα ασφάλειας, καθώς και  την ανάλογη εκπαίδευση των πληρωμάτων της αεροναυτιλίας σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την πολιτική αεροπορία.

Σύμφωνα με την al Saaa24, o  Λίβυος υπουργός τόνισε την ανάγκη να επιστρέψουν οι τουρκικές εταιρείες στην εργασία τους για να συμμετάσχουν στην ανοικοδόμηση της Λιβύης στις περιοχές που επλήγησαν από τους πολέμους.

Στο τέλος της συνάντησης, ο υπουργός κάλεσε τον πρέσβη να επισκεφθεί τον θαλάσσιο σταθμό επιβατών στη Μισράτα , σε μια προσπάθεια να ανοίξει η θαλάσσια γραμμή Μισράτα - Τουρκία.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγήςhttp://www.echedoros-a.gr