Ο διοικητής της KFOR δεν επιτρέπει τις KFS να πάνε στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο


Ιούνιος 27, 2021. Ελλάδα.

Πρίστινα, Κοσσυφοπέδιο.

Ο διοικητής της Δύναμης Κοσσυφοπεδίου- KFOR, στρατηγός Φράνκο Φεντερίτσι, δήλωσε ότι οι «στρατιώτες» των λεγόμενων Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου- KSF μπορεί να πάει βόρεια του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχια, αλλά,  μόνο αφού λάβει άδεια από την KFOR.

 «Πριν από οποιαδήποτε ανάπτυξη στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, των KSF πρέπει να έχει την έγκρισή μου, σύμφωνα με την προηγούμενη συμφωνία με τα «θεσμικά όργανα» του Κοσσυφοπεδίου, τα οποία το ΝΑΤΟ αναμένει να συνεχίσει για εφαρμογή - επεσήμανε ότι ο Φεντερίτσι, δίνοντας το στίγμα των Δυνάμεων στην πρόθεση του Αλμπίν Κούρτι να μετακινήσει δυνάμεις των KSF στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Φεντερίτσι σε συνέντευξή του στην TV Klan Kosova επεσήμανε επίσης ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει με συνέπεια την ανάπτυξη του λεγόμενου KSF στην αρχική τους «εντολή», για σκοπούς πολιτικής προστασίας. 


Επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να σέβεται τις συμφωνίες των "θεσμών" του Κοσσυφοπεδίου που υπέγραψαν με τη Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία.

Λέει ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια είναι σταθερή.

«Είμαστε ακόμα πλήρως εστιασμένοι στην καθημερινή εκτέλεση της εντολής της αποστολής KFOR βάσει του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και ελεύθερη κυκλοφορία προς όφελος όλων των κοινοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο»  λέει Φεντερίτσι, σύμφωνα με το σερβικό δημοσίευμα.

Novosti.rs

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr