Παρουσία του διοικητή KFOR ολοκληρώθηκε η μεγάλη σερβική άσκηση (φώτο)


Ιούνιος 27, 2021. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Σήμερα, στο χώρο εκπαίδευσης «Πέστερ» κοντά στη Σενίτσα, με τη συμμετοχή 2.300 στρατιωτών του Σερβικού Στρατού, πραγματοποιήθηκε  η κοινή τακτική άσκηση « Επίθεση Αστραπή 2021» παρουσία της κρατικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Σερβίας, του διπλωματικού σώματος καθώς και του διοικητή της KFOR στο Κοσσυφοπέδιο.

Η άσκηση στο Πέστερ πραγματοποιήθηκε από μονάδες του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορικής Άμυνας, της 72ης Ταξιαρχίας Ειδικών Επιχειρήσεων και της 63ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, χρησιμοποιώντας άρματα μάχης, οχήματα μάχης, συστήματα πυροβολικού, αεροπλάνα, ελικόπτερα, drone, συστήματα αεροπορικής άμυνας οπλικά συστήματα πεζικού και ειδικών μονάδων.


Κατά το πέρας της τελευταίας άσκησης που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου σε διάφορα σημεία της Σερβίας με τη συμμετοχή 15 χιλιάδων στρατιωτών, ο πρόεδρος της Σερβία, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεχάρη τους στρατιώτες για την «φανταστικά εκτελούμενη άσκηση», όπως σημειώνει η σερβική Novosti.

Μάλιστα, η ρωσική ‘Ρεπόρτερ’ θα σημειώσει για τη σερβική άσκηση:



«Για πρώτη φορά, τα πληρώματα των αρμάτων μάχης T-72MS αποδεικνύουν τις ικανότητες μάχης με τη χρήση σύγχρονων συστημάτων οπτικών ινών και συστημάτων στόχευσης με τα οποία είναι εξοπλισμένα. Μαζί τους είναι οι εκσυγχρονισμένοι θωρακισμένοι μεταφορείς προσωπικού BRDM-2M, οι οποίοι πρόσφατα, μαζί με τα άρματα μάχης, έφτασαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία. Το καθήκον των θωρακισμένων μονάδων είναι να σπάσει τις άμυνες του εχθρού με ισχυρό πυρ και αποφασιστικό ελιγμό», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.


»Στο πλαίσιο των ασκήσεων, πραγματοποιήθηκαν επίσης βολές από το πυραυλικό σύστημα άμυνας Pantsir-S1 που αγοράστηκε στη Ρωσία, ενώ επιτυχή παρουσία είχαν τα μαχητικά MiG-29 που είχαν προηγουμένως μεταφερθεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr